Deze cursussen worden aangeboden vanuit de landelijke organisatie Zen.nl.

Wij zijn een onderdeel van Zen.nl en opereren onder de naam Zen.nl/deurne

Wat is Zen?


Zen meditatie is een eeuwenoude manier om rust en inzicht te cultiveren door middel van zuivere aandacht. Zen is het ontwikkelen van wijsheid. Jezelf bestuderen in verhouding met de wereld.Zen is een levenslange oefening, een levenskunst waarbij je met meer vrijheid om leert gaan met het hele leven, zoals het is.

Bij zen bekwamen we ons erin om evenwichtig met alle emoties om te gaan. 

In de inspirerende lessen leren we groepsgericht en we implementeren de aandachtsoefeningen in het dagelijks leven. Zo neemt de kwaliteit van leven toe. 

Zen brengt eenvoud, evenwicht en duurzaam geluk. 

Waarom Zen?


Herken je bij jezelf één of meer van onderstaande klachten en wensen?

 • Chronisch gevoel van onrust?

 • Ervaar je teveel stress?

 • Heb je een verlangen om jezelf beter te kennen?

 • Meer eenvoud en aandacht in je dagelijks leven?

 • Wil je beter je emoties reguleren?

 • Meer energie hebben?

 • Beter slapen?

 • Anders omgaan met neerslachtige gevoelens?

 • Beter in contact staan met je gevoel?

 • Beter kunnen concentreren?

 • Wil je meer in het hier en nu zijn?

 • Wil je de kwaliteit in je leven verhogen?

 • Wil je meer diepgang en zingeving ervaren?

"Ik merk vooral dat ik minder gejaagd ben, meer ontspannen en beter om kan gaan met vervelende gebeurtenissen. De meditatie  is een vast onderdeel van de ochtend routine geworden." 

Eric

De introductie cursus


In onze introductiecursus leer je in eerste instantie "hoe te mediteren" en waarom dat goed is om dat dagelijks te doen. De zenmeditatietechniek wordt uitgelegd ( zazen) en je gaat ontdekken hoe gedachten en gevoelens invloed uit kunnen oefenen op je leven. Je krijgt je handvatten aangereikt om daarmee om te gaan zodat je meer innerlijke rust en stabiliteit kan ontwikkelen. De introductie cursus is voor iedereen toegankelijk en behelzen 19 lessen gedurende 5 maanden. 

De doorgaande lessen


Komen de data van een introductie cursus je niet uit, of heb je die al gedaan? Iedereen kan beginnen en meedoen in de doorgaande lessen. Deze lessen zijn geen afgebakende cursus maar bieden een mogelijkheid om door middel van een wekelijkse les samen te mediteren in een groep. Ook voeren we in alle rust gesprekken met elkaar over allerlei onderwerpen wat een verdiepend inzicht geeft.

De inhoud van de lessen zijn praktisch toepasbaar in het dagelijks leven. We hebben het bijvoorbeeld over hoe het hoofd te bieden aan lastige werksituaties, over hoe om te gaan met jaloezie, met angst of een overmaat aan enthousiasme. Als leidraad gebruiken we de inzichten van een zenmeester uit een boek dat we op dat moment gebruiken.

Ook maatschappelijke en filosofie thema's komen voorbij. Samen leren en groeien staat voorop, iedereen haalt weer iets anders uit de inleidingen en het gesprek daarover; dat maakt het verrijkend en houdt je meditatie-praktijk levend.

Drieluik minicursus


Een korte introductie tot zenmeditatie. In 3 lessen leer je de basis, leer je het denkmodel en hoe onze gedachten invloed hebben op ons leven, en krijg je een indruk van de zen filosofie. 

"Zen helpt me alles te relativeren en de dingen te aanvaarden die op mijn pad komen. Als je dingen echt met aandacht doet heeft dat enorme invloed op hoe je iets beleeft".

Willy

In een proefles leren we elkaar kennen door te bespreken wat je kunt verwachten in een introductiecusus en of dat aansluit bij jouw behoeftes. 
Je leert de basis van de zenmeditatietechniek (zazen) en we gaan al ervaring opdoen met mediteren. 

De proefles duurt 5 kwartier en je kunt al je vragen stellen. Ik hoop dat je na de les een goed beeld hebt van wat zenmedittaie is en of een wekelijkse les bij ons in de zendo iets is wat je zoekt. 


Gratis proefles

"Voor mij was de zenmeditatie cursus erg waardevol. De wekelijkse lessen zorgde voor een gevoel van verbondenheid en gaf de nodige kennis over zenmeditatie. Daarnaast mediteer ik nog (bijna) iedere dag. Ik hoef mezelf niet meer naar het meditatiekussen te slepen want mijn lichaam heeft ervaren wat het oplevert en daarom heb ik er automatisch behoefte aan. Het mediteren geeft een gevoel van lichtheid in mijn hoofd. Ik ben erg dankbaar dat ik dit heb mogen ontdekken!"

 

Wat onze cursisten schrijven ...

Info & voorwaarden

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis - Helmond Rijpelberg - Helmond Dierdonk

Contact

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 18.00 uur

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2008 - 2023   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design - Inloggen