Ashtanga Yoga

De specialiteit van Joy of Yoga

Ashtanga Yoga

Of je nu heel stijf bent en nog nooit yoga hebt gedaan, beperkingen hebt, of juist heel sportief bent: iedereen met een open mind en een wil om te leren voelt zich thuis in deze bijzondere yogastijl. Je bent welkom!

Rustig beginnen, hier en nu.

Ashtanga yoga is een unieke yogastijl met veel voordelen. Lichamelijk gezien ontwikkel je meer conditie, lenigheid en kracht dan andere yogavormen. Ook verhoog je al snel je concentratie en verkrijg je meer mentale veerkracht. De ademhaling staat ook meer centraal. Dit is de meest complete vorm van yoga! 
Het verschil met onze andere yogalessen zoals hatha- en yin yoga waarin iedereen dezelfde les volgt is dat je zelfstandig onder individuele begeleiding aan een soepeler lichaam werkt. Dat betekent dat Ashtanga yoga geschikt voor jou is als je open staat om te leren en zelf een stapje extra wilt doen. Dan zul je al snel verslaafd raken aan de energie flow en in het dagelijks leven meer rust en energie ervaren.

Ashtanga yoga gaat om een vaste serie houdingen die je uitvoert op het ritme van je ademhaling. Een flow die je uiteindelijk zelfstandig en zonder erbij na te denken uitvoert zodat het een meditatie in beweging wordt. Deze practice heeft een rustgevende en versterkende werking op geestelijk vlak.

Ook voor jou

Hoe begin je, is het moeilijk?

Als beginner krijg je stap voor stap een aantal oefeningen aangereikt van de docent. Die ga je samen met haar doorvoelen hoe je die aanpast op jouw vermogen, doelen en behoeftes. Ben je heel stijf en heb je beperkingen? Geen probleem! De serie is in eerste instantie gestandariseerd, maar we passen gedurende het leerproces je practice aan. Jij staat centraal! Zo kun je langzaam groeien op jouw eigen unieke tempo en breidt je je practice steeds verder uit in kwaliteit en quantiteit. 

  • De rol van de docente is coachend, inspirerend en spiegelend.

    Geen "voordoen en nadoen" les dus.

    Ze helpt jou om je aandacht naar binnen te brengen en je lichaamsbewustzijn te verhogen. Dat geeft enorm veel kracht in het dagelijks leven. In traditionele kringen wordt deze manier van yoga beoefenen "mysore style" genoemd. Wij bieden dit op een laagdrempelige en moderne manier zonder de essentie te verliezen. 

Er zijn vele potenties in je die je leven rijker kunnen maken. Die potentie kunnen we allemaal aanboren door het beoefenen van Ashtanga yoga.

Jezelf managen, regie pakken, is een vaardigheid die in veel aspecten van je leven zeer waardevol is.

Wat onze cursisten schrijven ...

Info & voorwaarden

Onze yogastudio is 10 -12 minuten rijden vanaf:
Helmond Brouwhuis - Helmond Rijpelberg - Helmond Dierdonk

Contact

Bellen: ma-vrij van 11.00 - 18.00 uur

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© 2008 - 2023   Joy of Yoga - Alle rechten voorbehouden | Website: Van Dongen Design - Inloggen